Leticia Felgueroso

Leticia Felgueroso kunstuitleen

De KunstSalon richt zich op figuratief werk van hedendaagse beeldende kunstenaars. Er is altijd een wisselend en divers aanbod van zowel gevestigde kunstenaars als nieuw talent. De met zorg samengestelde collectie van De KunstSalon bestaat uit onder meer schilderijen, bronzen beelden, grafiek, tekeningen en fotografie. Kunst lenen in Utrecht? We zijn gevestigd op de Oudegracht.

Leticia Felgueroso

De kleurrijke foto’s van Leticia Felgueroso hebben een fris en modern karakter. Met een subtiel oog voor detail fotografeert Leticia diverse exotische soorten fruit, bloemen en planten in een droomachtige omgeving. Het is lastig om te zien of deze mysterieuze soorten daadwerkelijk bestaan. Fictie en werkelijkheid lijken in haar foto’s in elkaar over te vloeien; de voorstellingen zijn vaak wel mogelijk, maar niet waarschijnlijk. Door de sfeer en het bijzondere spel van licht en kleur vertoont Leticia’s werk overeenkomsten met de kunststroming ‘magisch realisme’. Waar magisch realistische schilderijen bijna niet te onderscheiden zijn van een fotografisch beeld, hebben de foto’s van Leticia juist een schilderachtig karakter.

Isabelle

Isabelle verkent met haar foto’s het concept schoonheid. Net als het werk van Leticia Felgueroso hebben Isabelle’s foto’s een mysterieuze beeldkracht. Zo vormt de You-serie een spel van verhullen en onthullen. Naar mate je beter kijkt ontdek je steeds meer lagen in haar werk. Ook speelt de blik een belangrijke rol. De geportretteerde vrouwen doen denken aan de Hollandse zeventiende-eeuwse meesterwerken als Meisje met de parel van Vermeer. Op geheel eigen wijze geeft Isabelle een nieuwe interpretatie aan het tijdloze thema van menselijke schoonheid.